De juiste huidverzorging voor mannen

De juiste huidverzorging voor mannen

Voor veel mannen is het begrip huidverzorging nauwelijks in hun vocabulaire opgenomen. Laat staan dat de juiste producten terug te vinden zijn in hun badkamer kasten. Vaak vindt je hier alleen maar dingen terug die komen uit cadeau sets, maar helaas zijn deze producten niet afgestemd op jouw huid. Iedereen heeft uiteindelijk baat bij een goede huidverzorging en het is eigenlijk vrij eenvoudig om dit te implementeren. Daarom nemen we jou mee door een snelle huidverzorgingsroutine die zowel eenvoudig als effectief is! Vergeet niet om overal de juiste producten te selecteren voor jouw huidtype (droog, vet, gecombineerd, gevoelig of normaal)

Stappen voor huidverzorging voor mannen

Stap 1. Reinigen (dagelijks, 30 seconden)

Reiniging is de belangrijkste stap in je huidverzorgingsroutine die je dagelijks moet uitvoeren. De hele dag door wordt jouw huid blootgesteld aan vuil, bacteriën en onzuiverheden uit de omgeving. Hiernaast produceert je huid talg dat zich verzamelt aan het oppervlak. Reiniging verwijdert dit en helpt puistjes en verstopte poriën te voorkomen.

Stap 2. Exfolieren (2-3x per week, 30 seconden)

Exfoliatie dient om dode huidcellen, vuil en talg van de huid te verwijderen. Dit is een diepe reiniging die veel verder gaat dan de eerste stap. Het dringt namelijk ook door tot in de poriën problemen zoals puistjes en mee-eters verdwijnen.

Een belangrijk ding om te weten is dat er twee soorten exfoliators zijn, namelijk chemische exfolianten en schurende exfoliators (of scrubs). Onze voorkeur gaat naar de eerste en deze mag je 2-3 keer per week gebruiken.

Stap 3. Breng serum aan (dagelijks, 10 seconden)

Typisch licht van gewicht en onopvallend, zijn serums een kleine toevoeging aan huidverzorging voor zowel mannen als vrouwen die een extreem lange weg gaat. Ontworpen om zelfs in lage doses intense voordelen te bieden, zal het regelmatig aanbrengen tussen reiniging en hydratatie tekenen van veroudering en vlekken tegen gaan.

Gebruik tussen 1 en 3 druppels en breng een lichte dekking aan op je hele gezicht.

Stap 4. Hydrateren (dagelijks, 10 seconden)

Hydratatie herstelt de vochtbalans van de huid, verstevigt deze en vervangt voedingsstoffen en vocht die verloren zijn gegaan tijdens het proces van reinigen en exfoliëren. Daarnaast vormt een vochtinbrengende crème een beschermende barrière over de huid, die helpt voorkomen dat vuil de poriën verstopt en beschermt tegen de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor uitbraken. Dit wil je dus zeker opnemen in je mannen huidverzorging routine.

Hoeveel vochtinbrengende crème je moet gebruiken, hangt af van het seizoen en jouw huidtype. Als jouw huid van nature vetter is, moet je een kleine hoeveelheid gebruiken en ervoor zorgen dat deze gelijkmatig in de huid inwerkt. Te veel gebruiken kan vettigheid en puistjes verergeren. Als jouw huid van nature droger is, moet je genoeg gebruiken om ervoor te zorgen dat uw huid grondig gehydrateerd aanvoelt.

Voor alle huidtypes kun je de hoeveelheid die je gebruikt tijdens de koudere maanden verhogen, omdat lage temperaturen de productie van talg vertragen. Dit zijn de natuurlijke oliën die door de huid worden geproduceerd.

In de zomermaanden wil je juist weer niet vergeten om dagelijks zonnebrand mee te nemen. Zorg er dus zeker voor dat je genoeg inpakt voor je mannen vakantie!

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.