Je eigen onderneming starten doe je met deze tips

Je eigen onderneming starten doe je met deze tips

Regel nummer één: het is niet genoeg om alleen een goed idee te hebben om een ​​bedrijf te starten. Succesvolle ondernemers moeten eerst naar de markt kijken, realistisch plannen maken en goede mensen om zich heen verzamelen om de gewenste doelen te bereiken. Helaas houd het hier nog niet mee op. Als ondernemer moet je met veel dingen rekening houden voordat je jouw eigen onderneming kunt starten. Wij hebben alvast drie basisprincipes voor je verzameld, dus lees snel verder!

Drie tips voor het starten van je eigen onderneming

Bepaal de juiste markt

Idealiter introduceer je jouw producten of diensten op een jonge en snelgroeiende markt. In sectoren die al langer bestaan heb je een concurrentievoordeel nodig om je te onderscheiden. Denk aan product- of service-innovatie, geweldige klantenservice of de juiste prijs.

Dat betekent dat je een gespecialiseerd onderzoeksbureau moet gebruiken om je te helpen eerst zoveel mogelijk informatie te verzamelen om jouw potentiële markt te definiëren, zoals de sterke en zwakke punten van jouw concurrenten en de ontwikkelingstijd die nodig is om jouw product van de grond te krijgen. Houd er rekening mee dat je gedurende deze tijd geen verkopen zult doen.

Breng jouw financiering op orde

Start-ups worden vaak gefinancierd met het spaargeld van hun oprichters (evenals het spaargeld van familie en vrienden). In veel gevallen kan het nodig zijn om extern kapitaal te zoeken, zoals particuliere investeerders of een lening bij de bank. Zorg ervoor dat je jouw huiswerk doet en weet wat beleggers van je verwachten. Hiernaast moet je natuurlijk ook een duidelijk beeld hebben van je verwachten kosten en opbrengsten.

Gebruik je tijd goed

Je eigen onderneming heeft tijd nodig om te starten, wat betekent dat er perioden zullen zijn waarin de zaken langzamer gaan. De sleutel is om die downtime goed te benutten door bijvoorbeeld te netwerken. Drie netwerkstrategieën die geschikt kunnen zijn, afhankelijk van jouw situatie, zijn:

  • Meedoen aan een ondernemingsplanwedstrijd voor jonge ondernemers;
  • Deelnemen aan beurzen of tentoonstellingen;
  • Het bedrijfsleven aanboren door lid te worden van een bedrijfsorganisatie of beroepsvereniging.

Bonustip voor het starten van je eigen onderneming

Als bonustips willen we je nog meegeven om jezelf niet te verwaarlozen tijdens die proces. Het starten van je eigen onderneming kan veel van je vragen. Neem rust, sla je intervaltraining niet over en spendeer tijd met je vrienden en familie.

Gerelateerd bericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.